30 مهر 1403

مرکز تحقیقات رادیولوژی نوین و تهاجمی

مدیریت شهرت و نفوذ علمی با ارتقای نمره توجه شاخص آلتمتریک

کارگاه آموزشی "مدیریت شهرت و نفوذ علمی با ارتقای نمره توجه شاخص آلتمتریک" با تدریس دکتر ماشااله ترابی برگزار شد. این کارگاه به منظور آشنایی پژوهشگران با راهکارهای ارتقای نمره توجه آلتمتریک و افزایش دیده‌شدن مقالات علمی در رسانه‌ها و پلتفرم‌های مختلف برگزار شد.

کارگاه آموزشی "مدیریت شهرت و نفوذ علمی با ارتقای نمره توجه شاخص آلتمتریک" توسط دکتر ماشااله ترابی برگزار شد

در روز 23 مهرماه 1403 کارگاه "مدیریت شهرت و نفوذ علمی با ارتقای نمره توجه شاخص آلتمتریک" با تدریس دکتر ماشااله ترابی در محل مرکز تحقیقات رادیولوژی نوین و تهاجمی برگزار شد. این کارگاه با هدف ارتقای آگاهی پژوهشگران، اساتید و دانشجویان در خصوص افزایش شهرت و تأثیر علمی از طریق نمره توجه شاخص آلتمتریک طراحی شده بود.

مباحث اصلی کارگاه شامل موارد زیر بود:

1. آشنایی با شاخص آلتمتریک:
    دکتر ترابی توضیح داد که آلتمتریک یک ابزار مهم برای ارزیابی میزان تأثیر و توجه عمومی به مقالات علمی است. این شاخص از منابع مختلفی نظیر اسناد سیاستی، رسانه‌های جریان اصلی، پلتفرم‌های داوری پس از انتشار، ویکی‌پدیا، طرح درس‌های دانشگاهی، ثبت اختراعات، بلاگ‌ها، استنادات، نکات برجسته پژوهش‌ها، رسانه‌های اجتماعی و چندرسانه‌ای‌ها بهره می‌گیرد. هر رنگ در دونات آلتمتریک نشان‌دهنده منبعی متفاوت از توجه است.

2. ردیابی منابع سیاست‌گذاری عمومی:
    آلتمتریک با ردیابی اسناد سیاستی در سطح جهانی، نشان می‌دهد که چه مقالاتی در سیاست‌گذاری‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند و چه میزان تأثیر داشته‌اند.

3. رصد رسانه‌های جریان اصلی:
    دکتر ترابی به اهمیت رسانه‌های جریان اصلی در ارتقای توجه به مقالات علمی اشاره کرد و گفت که آلتمتریک بیش از 1300 خبرگزاری را رصد می‌کند تا اشاره‌های به مقالات علمی را جمع‌آوری کند.

4. نقش شبکه‌های اجتماعی و مدیریت منابع آنلاین:
    همچنین استفاده از ابزارهایی مانند نرم‌افزار مندلی و شبکه‌های اجتماعی نظیر توییتر، لینکدین و فیس‌بوک برای افزایش نمره آلتمتریک مورد بررسی قرار گرفت. دکتر ترابی توضیح داد که تعامل مداوم با مخاطبان و انتشار محتوای علمی در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند به افزایش دیده‌شدن مقالات علمی کمک کند.

5. استراتژی‌های تقویت نمره آلتمتریک:
    در ادامه، دکتر ترابی به بررسی استراتژی‌های مختلف از جمله چگونگی تعامل با بلاگ‌های علمی، ثبت اختراعات، و استفاده از سایت‌های چندرسانه‌ای پرداخت. همچنین به اهمیت محتوای با کیفیت و ارتباط فعال با جامعه علمی و رسانه‌ای تأکید کرد.

جمع‌بندی و تأثیرات:

شرکت‌کنندگان در این کارگاه با ابزارهای عملی برای افزایش شهرت و نفوذ علمی خود آشنا شدند. این کارگاه با استقبال گسترده‌ای مواجه شد و شرکت‌کنندگان از تکنیک‌ها و راهکارهای معرفی‌شده برای افزایش نمره توجه آلتمتریک و ارتقای جایگاه مقالات علمی خود در سطح جهانی بهره‌مند شدند.

آلتمتریک یکی از شاخص‌های نوین ارزیابی مقالات علمی است که بر اساس توجه عمومی و استفاده در منابع مختلف، به پژوهشگران امکان می‌دهد تا تأثیر مقالات خود را در جامعه علمی و خارج از آن بسنجند.

تهیه کننده:

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید: