سایت دانشگاه | 01 خرداد 1404
logo

مرکز تحقیقات رادیولوژی نوین و تهاجمی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1404/02/13 - 13:18
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اولین نشست تخصصی بررسی هوشمندسازی رادیولوژی بیمارستان امام خمینی(ره) با حضور مسئول هوشمندسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مرکز تحقیقات رادیولوژی

در نشستی تخصصی در مرکز تحقیقات رادیولوژی، موضوع هوشمندسازی حوزه تصویربرداری پزشکی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این جلسه ضمن اشاره به تجربیات موفق جهانی در استفاده از هوش مصنوعی در رادیولوژی، بر ظرفیت بالای این حوزه برای توسعه فناوری‌های نوین تأکید شد. راهکارهایی همچون تشکیل کمیته تخصصی هوش مصنوعی، برگزاری جلسات منظم، تکمیل فرم‌های نیازسنجی، و ورود فناوری به سامانه‌های تصویربرداری و تصمیم‌یار از مهم‌ترین مباحث مطرح‌شده بود. همچنین بر ضرورت تأمین زیرساخت‌ها، منابع انسانی متخصص و سرمایه‌گذاری در این زمینه تأکید شد.

00:00
00:00
دانلود

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نشست تخصصی بررسی ظرفیت‌ها، پیشرفت‌ها و چالش‌های هوشمندسازی در حوزه تصویربرداری پزشکی و رادیولوژی، روز شنبه 13 اردیبهشت در مرکز تحقیقات رادیولوژی نوین و تهاجمی برگزار شد. این جلسه با حضور دکتر ترابی (مسئول هوشمندسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان امام خمینی‌(ره))، دکتر قناعتی (رئیس مرکز تحقیقات رادیولوژی)، دکتر هاشمی (رئیس مرکز تصویربرداری) و دکتر فیروزنیا (معاون پژوهشی مرکز تحقیقات رادیولوژی) تشکیل شد. در این نشست پژوهشگران و همکاران مرکز تحقیقات نیز حضور داشتند.
در این نشست، دکتر ترابی با اشاره به ظرفیت بالا و ظرفیت منحصربه‌فرد رادیولوژی برای هوشمندسازی، این حوزه را از مناسب‌ترین بسترها برای توسعه فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی دانست. وی به معرفی نمونه‌های موفق بین‌المللی همچون کلینیک مایو و مرکز پزشکی کلیولند (Cleveland Clinic) پرداخت که کلیوند تمرکز خود را به‌طور تخصصی بر کاربردهای هوش مصنوعی در تحلیل تصاویر رادیولوژی قرار داده‌ است. همچنین نمونه‌هایی از دانشگاه‌های پیشرو جهان در زمینه ادغام فناوری‌های هوشمند در آموزش و درمان پزشکی را معرفی کرد.
وی ضمن تأکید بر ضرورت نگاه آینده‌محور، چالش‌های اخلاقی، فنی و اجرایی که در مسیر توسعه این فناوری‌ها در نظام سلامت ایران باید مورد توجه قرار گیرد را مطرح کرد. در همین راستا، فرم‌های ارزیابی با هدف شناسایی نیازمندی‌ها و چالش‌های موجود در حوزه هوشمندسازی طراحی شده‌اند که لازم است با مشارکت فعال اعضای هیأت علمی و پژوهشگران تکمیل شوند. همچنین  کمیته های تخصصی با محورهای «خدمت»، «علمی» و «فنی» به‌منظور پشتیبانی از این فرآیند تشکیل شده است.
دکتر ترابی بر لزوم تشکیل «کمیته هوش مصنوعی» در مرکز تحقیقات رادیولوژی تأکید کرد و پیشنهاد داد جلسات منظمی به‌صورت هفتگی برای پیگیری فعالیت ها، تدوین راهکارها و تسریع در پیاده‌سازی پروژه‌ها برگزار شود. از جمله اقدامات ضروری مورد بحث، ورود فناوری هوش مصنوعی به سامانه PACS، راه‌اندازی چت‌بات‌های پزشکی، سامانه‌های استدلال‌گر و ابزارهای پشتیبان تصمیم‌گیری در فرآیند تشخیص و درمان بود.
در ادامه، دکتر قناعتی ضمن استقبال از تشکیل ساختار منسجم برای پیشبرد پروژه‌های هوشمندسازی، بر نیاز فوری مرکز به نیروی انسانی متخصص، تأمین تجهیزات پیشرفته و جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه تأکید کرد. وی همچنین پیشنهاد برگزاری برد تخصصی هوش مصنوعی با محوریت بحث‌های آزاد، تبادل نظر میان‌رشته‌ای و توسعه ظرفیت‌های بومی را ارائه داد.

  • کد خبر : 296557
نفیسه السادات قوامی
تهیه کننده:

نفیسه السادات قوامی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه
Close menu